Corona, status 14 oktober:

 • Geen wedstrijden
 • Kleedlokalen en douches gesloten
 • voor 18+ geldt ook tijdens het sporten de 1,5 meter afstand
 • 18+ tafeltennist in groepjes van vier

Als basis voor de consequenties m.b.t. tafeltennis van de nieuwe coronamaatregelen per 14 oktober dient het algemeen protocol verantwoord sporten versie 161020 van het NOC*NSF.

Let op! Er zijn veel versies van 14 oktober van dit protocol in omloop. Daarin zat een onjuiste interpretatie van de richtlijnen van de Rijksoverheid (vooral met betrekking tot het sporten in groepjes van vier). Op 16 oktober is dit aangepast.

Via de vragen en antwoorden op de website van NOC*NSF worden een aantal grijze / vage gebieden toegelicht en dat biedt een aantal praktische handvatten voor de verenigingen. Zie link onderaan deze pagina.

Gevolgen nieuwe coronamaatregelen per 14 oktober 2020

Competitiewedstrijden uitgesteld

Geheel duidelijk is dat alle competitiewedstrijden, zowel jeugd als senioren, zaterdag als door de week, voor de komende weken worden uitgesteld.

Mogelijk vervolg
Momenteel is nog niet duidelijk wanneer er weer wedstrijden gespeeld kunnen worden.
Ondertussen heeft er overleg op landelijk niveau (HB) plaats gevonden en op 19 en 21 oktober vindt overleg met de afdeling plaats. Pas daarna zal duidelijk zijn/worden of en hoe de competitie vervolgd gaat worden. Uiteraard alles onder voorbehoud van ontwikkeling als gevolg van het coronavirus. Naar verwachting vindt er op 23 oktober een update van het overleg plaats.

Toernooien uitgesteld of geannuleerd

De geplande toernooien van de komende weken worden uitgesteld of komen te vervallen. Ook enkele toernooien iets verder vooruit zijn al uitgesteld op geannuleerd. Nadere informatie volgt t.z.t.

 • 1 november Jeugd Challenge uitgesteld
 • 8 november LJM 1 (Valkenburg) uitgesteld *
 • 14 november Jeugdranglijsttoernooi (Tilburg) geannuleerd
 • 15 november NJK AB (Tilburg) geannuleerd
 • 22 november NSM BCDEFG nnb
 • 6 december NJM kwartfinale (Almere) nnb
 • 12 december B-Jeugdranglijsttoernooi (Assen) geannuleerd (al voor maatregelen 14-10)
 • 13 december Jeugdranglijsttoernooi (Assen) geannuleerd (al voor maatregelen 14-10)
 • 20 december Toptoernooi (alternatieve NJM finale 2020) nnb
 • 20 december Jeugd Challenge 2 nnb
 • 9+10 januari Limburgse Kampioenschappen (Panningen) uitgesteld / geannuleerd **

*) De inschrijftermijn voor de LJM is verlengd tot 1 december 2020. We hopen uiteraard later dit seizoen wel ronde 2 tot en met 5 te kunnen spelen en wellicht ronde 1 (van 8 november) in te kunnen halen. Hierover vindt nog overleg met en communicatie naar de verenigingen plaats.

**) LK 2021 wordt in ieder geval niet in januari gespeeld. Wellicht dienen er zich mogelijkheden later in 2021 (mei, juni, augustus/september ??) aan.

Trainingen ** belangrijke aanvulling/aanpassing: groepjes van maximaal vier personen **

 • Trainingen voor jeugd kunnen op dezelfde wijze als de afgelopen periode doorgaan.
 • Trainingen voor senioren zijn ook mogelijk, maar er is een belangrijke aanvulling op eerdere berichtgeving.

Men mag trainen in groepjes van maximaal vier personen. Zij spelen op twee naast elkaar gelegen tafels. Er mogen meerdere groepjes gelijktijdig spelen, maar de groepjes dienen duidelijk van elkaar gescheiden te zijn en ze mogen niet mengen. Het aantal groepjes dat gelijktijdig kan spelen is sterk afhankelijk van de speellocatie. Het maximum ligt op 30 personen, maar dat is in bijna geen enkele tafeltennisaccommodatie in Limburg te realiseren. Men moet tenslotte te alle tijden, ook tijdens het sporten, de 1,5 meter kunnen handhaven. En niet alleen tijdens het spelen, maar tijdens wisselen van groep of tafel, wisselen van schoeisel, etc. Dubbel mag niet meer gespeeld worden tijdens trainingen. Probeer zoveel mogelijk op een vaste tafel(helft) te spelen.

Denk na over reservering van tafels en organisatie. Wellicht is de Pingpongbaas App met verenigingsdashboard een optie.

Accommodatie

 • Kleedlokalen (en douches) zijn per 14 oktober gesloten. (Blijf wel controleren op legionella.)
 • Kantine blijft gesloten.

 

Bestaande maatregelen (registratie, 1,5 meter, handen wassen, e.d.) blijven natuurlijk ook van toepassing!

Het Algemeen protocol verantwoord sporten versie 16 oktober is in de bijlage terug te vinden. Deze wijkt af van het protocol van 14 oktober!

Toch weer een redelijke aanpassing voor onze sport. Jammer, maar begrijpelijk. Realiseer je dat wij nog mogen spelen. Er zijn nu andere sporten die niet meer kunnen spelen. Er zijn zelfs sporten die voor de tweede keer helemaal stil liggen.

Succes!

 

Onderstaande tekst is al eerder gepubliceerd (bij de update per 29 september), maar toch nog even de moeite waard …

Registratie

De meeste verenigingen registreren bezoekers. In een beperkt aantal gevallen worden daarbij de contactgegevens opgenomen. Als de vereniging de contactgegevens niet bijhoudt, ligt er nog een taak op het moment dat er contactonderzoek uitgevoerd moet worden. Het is de vraag of de gegevens dan tijdig achterhaald kunnen worden. Daarbij is men dan afhankelijk van bezoekende verenigingen. Als je daar niet afhankelijk van wilt zijn registreer je zelf telefoonnummer en e-mailadres.

handige hulp …. ikbezoek.nl

Hier kun je zelf een QR code genereren en is ook de privacy in het kader van de AVG geregeld. Bezoekers kunnen dan online registreren.

Coronaprotocollen van de verenigingen

Tot op heden heeft slechts een beperkt aantal vereniging heeft hun coronaprotocol doorgegeven. Deze zijn terug te vinden op de pagina Tafeltennis en corona.

Verzoek aan de verenigingen: Informeer bezoekers en geef de informatie door zodat deze op de website verzameld kan worden. Ook bij wijzigingen in het protocol graag een aangepaste versie toesturen, zodat het overzicht actueel blijft. (Zeker in tijden van wedstrijden en dus bezoekers van andere verenigingen.)


algemeen sportprotocol verantwoord sporten NOC*NSF

Coronavirus en sport: veel gestelde vragen en antwoorden NOC*NSF

richtlijnen RIVM m.b.t. ventilatie (sport)accommodaties

Rijksoverheid: openbaar en dagelijks leven – sport