Parasport

Wie kent niet Kelly van Zon die bij de Paralympics in 2012 en 2016 goud won.

Hiermee wordt duidelijk dat een lichamelijke aandoening geen handicap hoeft te zijn voor een sportieve prestatie van formaat. Maar al te vaak wordt bij “gehandicaptensport” de nadruk gelegd op “handicap” terwijl de nadruk juist op “sport” behoort te liggen. Daarom praten we liever over sporters met een beperking of parasporters. Het bestuur van de NTTB afdeling Limburg is zich hiervan bewust en wil graag deze tafeltennissers de aandacht geven die ze verdienen. Als volwaardige NTTB leden hebben ze hier recht op. Kijk HIER voor een vereniging bij u in de buurt.​

Daarom gaat het afdelingsbestuur in overleg met verenigingen waar mensen met een beperking hun tafeltennissport bedrijven.
De verenigingen die zich specifiek op deze doelgroep richten zoals: BGS in Brunssum, MGS in Maastricht en ISBV in Venray. Maar ook de verenigingen waar deze sporters zijn geïntegreerd zoals: Zuiderhuis Megacles in Weert en Asterix in Blerick.
Wij willen graag weten waar en hoe we deze specifieke tafeltennissers kunnen faciliteren, wij staan open voor suggesties.

Op de pagina van de NTTB vindt u veel informatie over de mogelijkheden voor parasporters.

Staat uw vereniging hierboven niet bij en biedt u ook tafeltennis aan voor sporters met een beperking, neem dan contact met ons op.