Last van zon of wind? We spelen!

Het slechte nieuws van de regering dat er tot 1 september niet binnen gesport mag worden was eigenlijk juist goed nieuws. Daarmee kwam er duidelijkheid. Immers, om na twee maanden niet tafeltennissen daar nog eens vier maanden aan vast te plakken was gewoon geen optie. Dus zijn ze bij SETA gaan kijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden waren om buiten te tafeltennissen.

Al snel bleek dat er met een hoop extra energie wel mogelijkheden waren. De verenigingen stelde als uitgangspunt dat er wel getafeltennist moest worden. Alleen oefeningen zonder tafel was een “no go”. Daarom werd er vooral gekeken naar de locatie direct rondom het clubgebouw Stapvast. Gelukkig zijn daar voldoende fysieke mogelijkheden. Na kort overleg met de gemeente werd er een plan uitgewerkt en dit werd aan de gemeente voorgelegd. Binnen 48 uur gaf de gemeente Horst aan de Maas groen licht en zo verstreek er van eerste idee tot eerste training slechts één week.

Ook de tweede trainingsgroep is vandaag weer gestart! Ook met wat wind viel het niet tegen! Iedereen was blij om elkaar weer te zien en om weer een rally tegen elkaar te spelen. De anderhalve meter afstand houden ging probleemloos! ??

Geplaatst door Seta op Vrijdag 15 mei 2020

 

Donderdag 14 mei vond de eerste training voor kinderen tot en met 12 jaar plaats. Daags erna was de jeugd tot en met 17 jaar aan de beurt. Vanaf 28 mei gaan ook de senioren buiten aan de slag. Zelfs wordt er overwogen om met de 55+’ers naar buiten te gaan.

Ideale ligging

SETA heeft het geluk dat om hun eigen clubgebouw heen een aantal scholen met bijbehorende speelplaats liggen. Daarnaast is er een naastgelegen grasveld. Het grasveld kan gebruikt worden voor de warming-up of er kunnen fysieke trainingen gedaan worden (bijvoorbeeld in geval van te veel wind om te tafeltennissen). Bij het grasveld moet wel rekening gehouden worden met eventuele andere gebruikers. Het schoolplein van een school wordt gebruikt voor tafeltennis. Na 18.00 uur maakt alleen de vereniging hier gebruik van.

Tip voor andere verenigingen!

Laat je vooral niet leiden door het gevoel dat je buiten niet echt kunt tafeltennissen. Voor de clubbinding is het goed. De spelers genieten. Maar vooral, het gaat veel beter dan je vooraf zou verwachten. Dus, onderzoek de mogelijkheden en grijp de kansen!

Voor ondersteuning en meer informatie neem je contact op met de afdelingsondersteuner van de afdeling Limburg.

Voor meer informatie over tafeltennis en corona bekijk je natuurlijk ook het coronadossier op de website van de NTTB.

WIJ GAAN VOOR OUTDOOR !