Table Stars Challenge

Op 18 september hebben 16 personen deelgenomen aan de workshop Table Stars Challenge in Swalmen.

Tijdens een zeer leerzame en gevarieerde avond bracht Sven Groot (Table Stars “expert” binnen de NTTB) veel kennis en ideeën over op de deelnemers. Na afloop waren de deelnemers zeer enthousiast over de workshop en het product “Challenge”.

Wat is Challenge?

Allereerst werd voor de deelnemers duidelijk wat het product Challenge inhoudt. Hierbij kwamen onder meer sterren, oefenstof en spelvormen aan de orde.

Hoe Challenge toe te passen in een trainingsgroep?

Er werd praktisch geoefend met oefenstof en spelvormen. Sven gaf hier zeer veel eenvoudige, maar vooral praktische voorbeelden. Ook gaf hij duidelijk aan hoe je in de oefening kunt differentiëren zodat kinderen met een verschillend niveau toch gezamelijk een oefening kunnen uitvoeren.

Examens

Examens is een erg groot woord, maar er wordt binnen Challenge wel regelmatig getoets, zodat kinderen duidelijk hun vordering ervaren. De groep krijgt handvaten om examens af te nemen.

Challenge als onderdeel van opvang van nieuwe leden

Dat Challenge een prima product is om beginnen jeugdleden de eerste tafeltennisvaardigheden aan te leren is daarmee duidelijk geworden. In de workshop werd er vervolgens ook nog stilgestaan bij andere zaken die bij de opvang van nieuwe leden van belang zijn. Daarmee werd het product Challenge mooi in perspectief gezet!

Documentatie

Daags na de workshop ontvingen de deelnemers de documentatie, aangevuld met volop praktische informatie, verwijzingen naar websites en mee. Allemaal zaken, die tijdens de workshop aan bod waren gekomen.

Al met al een zeer leerzame workshop die de deelnemers heeft geënthousiasmeerd!

 

Informatie over Table Stars Challenge

Aan alle tafeltennistrainers die lesgeven aan jeugdige tafeltennissers: Table Stars Challenge is vanaf nu beschikbaar! Zet TS Challenge in als vervolg op de Table Stars kennismakingslessen om kinderen op een leuke en speelse manier de beginselen van het tafeltennis aan te leren. Ga jij met hen de ‘Challenge’ aan?

Onlangs is het nieuwe lesprogramma Table Stars Challenge gelanceerd

Table Stars Challenge documentatie aanvragen

De benodigde documentatie, aankleding en lesmaterialen kunnen besteld worden bij de Tafeltennisbond. Je hebt in ieder geval nodig: 1 handleiding, per deelnemend kind de 7 examenkaarten en het Challenge diploma. Daarnaast zien we graag dat verenigingen het Table Stars T-shirt inzetten als cadeau aan de speler. Ook bieden we verenigingen de mogelijkheid om de documentatie digitaal aan te vragen, de vereniging print dan zelf de examenkaarten en het diploma uit.