Samenwerking competitie

Het samenstellen van de competitieteams levert elke keer weer bij een aantal verenigingen moeilijkheden op. Dit kan bijvoorbeeld de volgende oorzaken hebben

  • wegvallen van één of meerdere spelers/speelsters
  • te grote niveauverschillen in een team
  • te veel spelers/speelsters voor een team

De oplossing is dan vaak niet binnen de club te vinden. Als er echter met andere verenigingen samengewerkt wordt, is een oplossing wel binnen handbereik. Vaak levert dit een win-win situatie op voor meerdere verenigingen, spelers en speelster! Daarvoor moeten we echter wel met elkaar communiceren.

De afdeling wil hier graag in faciliteren. Verenigingen schetsen hun situatie, de afdeling inventariseert en brengt verenigingen bij elkaar.

De afdeling wil hiermee ook voorkomen dat verenigingen direct spelers van een andere vereniging benaderen. Dit zien wij namelijk als ongewenste cultuur. Daarnaast biedt een samenwerking tussen de verenigingen ook kansen aan spelers/speelsters. Bij de jeugd spelen momenteel meerdere teams die zijn samengesteld uit spelers en speelsters van meerdere verenigingen. Daarbij zijn ook afspraken gemaakt over de spreiding van de thuiswedstrijden over meerdere locaties.

Wat is bij jullie verenigingen actueel? Waarvoor zoeken jullie samenwerking?

klik op de link hieronder om jullie situatie te scheten.

signaleringsformulier