De Verenigingsmonitor 2019-2020 is een professionele monitor die door de Hockeybond is ontwikkeld en met behulp van NOC*NSF ook voor andere bonden beschikbaar is. Samen met de KNGU, KNKV, KNZB en KNHB zetten wij de monitor nu uit onder onze verenigingen

De uitnodiging voor de monitor is op 6 april 2020 voor het eerst naar alle secretarissen van de NTTB-verenigingen verstuurd (vanaf het e-mailadres invites@mailer.surveygizmo.com) en sluit op 31 mei 2020. Daarna is deelnemen niet meer mogelijk. Een nieuwe kans volgt in april 2021.

Op basis van onze opgedane ervaring (met een kleine ‘monitor-vragenlijst’) verwachten wij veel relevante informatie te kunnen halen uit de ingevulde monitor. Informatie, kennis, feiten en cijfers over de verenigingen en de tafeltennissport. De monitor is de afgelopen periode getest bij een aantal verenigingen. Feedback en de nodige aanpassingen zijn doorgevoerd.

Ook hebben we een groot deel van deze vragen mondeling getest bij 10 verenigingen. Hierop kregen we de reactie dat het invullen hielp bij het verkrijgen van meer inzicht in de eigen vereniging en dat het ook tot nieuwe ideeën leidde. Door de vragen uit de monitor te beantwoorden word je als verenigingsbestuur aan het denken gezet en uitgedaagd om over zaken na te denken die vaak ondersneeuwen.

Als je vereniging de vragenlijst invult, dan krijg je toegang tot het Benchmark Dashboard. Hiermee kun je je vereniging vergelijken met een groep andere verenigingen, binnen maar ook buiten onze tafeltennissport. Op welke terreinen gaat het goed? En waarin kun je nog verbeteringen doorvoeren? Zo kun je beleidsplannen herijken, nieuwe plannen ontwikkelen en/of gerichte ondersteuning krijgen van de NTTB. Deze toegang ontvang je begin juli.

De monitor is jaarlijks (april 2021 gaat deze opnieuw open) en biedt inzicht in ontwikkeling. Alleen gewijzigde informatie hoeft aangepast te worden waardoor het invullen na de eerste keer veel minder tijd kost. De informatie gebruiken we voor verdere ontwikkeling van de dienstverlening aan onze verenigingen.

De eerste 27 clubs zijn al begonnen aan het invullen van de monitor en acht clubs hebben de vragenlijst al geheel doorlopen. Meer informatie over de Verenigingsmonitor vind je hier. Inloggen kan alleen met de verstuurde inloggegevens.

Neem voor meer informatie of ondersteuning contact op met Ineke de Graaf.

(De afdelingen van waaruit de verenigingen die al zijn begonnen, afkomstig zijn. Hoe groter de tekst, hoe vaker genoemd)