Bron: Taverzo.nl

Taverzo heeft een opvallende naam ingeschreven voor het Champions League-avontuur van de Zoetermeerse club. Niemand minder dan Trinko Keen (48) is toegevoegd aan de selectie, zo meldt de club op zijn website.

Bron: Taverzo

Met het jawoord van Trinko Keen heeft Taverzo een Nederlandse tafeltennislegende gestrikt. Keen nam deel aan de Olympische Spelen van 1996, 2000 en 2004 en won veelvoudig het NK Tafeltennis. Hij maakte in 2018 al zijn comeback bij Hercules en gaat nu in op de aanbieding van vriend Ruud van Graafeiland om met Taverzo de voorronde van de Champions League te spelen. Daarin moet de ploeg begin oktober op bezoek bij het Spaanse Enea Leka DTM.

Uitdagende doelen
Keen over deze verrassende stap op de site van Taverzo: “Nu ik al geruime tijd buiten de tafeltennissport actief ben als ondernemer en consultant kreeg ik de afgelopen twee jaar de smaak weer te pakken. Mijn vrienden uit de regio Arnhem wisten me over te halen weer wat vaker te gaan spelen en ik heb ervaren dat mijn spel nog altijd competitief is in Nederland. Om echt plezier in de tafeltennissport te beleven merkte ik dat ik, net als bij ondernemen, uitdagende doelen moet stellen. Vanaf het moment dat Taverzo bekend maakte Europees mee te doen in de Champions League, was dit de extra uitdaging die ik zocht. Samen met Ruud van Graafeiland hebben ik uitgezocht of dit te combineren was met mijn deelname in de eredivisie bij Hercules en dat bleek geen probleem. “

Last Dance in Table Tennis
Keen beseft dat hij niet meer de jongste is. “Ik ben geen 25 meer en train veel minder, dus moet het anders dan tijdens mijn actieve topsportdagen. Natuurlijk besef ik, dat ik geen top 20 van de wereld meer ben. Maar als ik fit genoeg ben, wil ik weten waar ik sta en doe ik misschien ook nog wel een keer mee aan het NK individueel en is de Champions League een mooi avontuur. Met een grote glimlach op mijn gezicht roep ik naar mijn vrienden in de tafeltennissport dat dit mijn Last Dance in Table Tennis gaat zijn.”

Archiefbeeld van Trinko Keen

Ver komen in Europa
Coach Ruud van Graafeiland, die al jaren goed bevriend is met Trinko Keen, geeft aan zeer content te zijn met de komst van Keen. Van Graafeiland daarover: “Sinds dat ik actief ben in de tafeltennissport, heb ik Trinko vooral leren kennen als ondernemer en gepassioneerd tafeltennisliefhebber. In het begin zochten we elkaar op om de sport en de Trinko Keen foundation te versterken en later kwam daar het sparren over zaken buiten de sport bij. In 2014/2015 speelde Keen al eens met veel succes met ons mee in Europa . Afgelopen jaar was zijn niveau op momenten zelfs al weer hoger dan toen en wij kijken er dan ook naar uit om een poging te doen zo ver mogelijk te komen in Europa.”

Taverzo neemt aan de voorronde van het toernooi deel door een wijziging in de opzet van de Champions League. De beste acht clubs van Europa zijn sowieso rechtstreeks geplaatst voor het toernooi en de nummers 9 tot en met 16 op de ranking spelen een voorronde. De verliezers gaan naar de Europa Cup, de winnaars zijn gekwalificeerd voor de  Champions League. Taverzo ontving een ticket voor het toernooi door de twaalfde plaats op de ranking. De andere spelers zijn Yannick Vostes, Dorian Nicolle, Gabrielius Camara, Tom Closset en Alex Naumi, Jochem de Hoop, Arjan Huiden, Leroy Heemskerk en Victor Pellicer Climent.