De sinds 4 november aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn niet verlengd. Per 19 november 00.00 uur zijn we terug naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober.

Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van maximaal vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Tafeltennis
Voor tafeltennis hadden de aanscherpingen van 4 november een beperkte invloed en dat geldt dus ook voor de verlichting van de maatregelen nu. Het NTTB-advies blijft om één duo per tafel te hanteren, maar dat is nu geen verplichting meer (wel het maximum van een groep van vier). Kijk hier voor het bericht van 13 oktober.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

>> Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid

>> Bekijk hier de FAQ van NOC*NSF en hier het sportprotocol.