In 2021 werd in de Bondsraad het Beleid meisjes en dames gepresenteerd. Eerder in 2021 verscheen een editie van VISIE, Vakblad voor Tafeltennistrainers van de VVTT, dat geheel was gewijd aan dit thema. In 2022 plaatsen we een aantal artikelen die in VISIE zijn verschenen op de website. In februari plaatsten we dit overzichtsartikel over de stand van zaken. Op Internationale Vrouwendag (8 maart), plaatsen we een interview met trainer/coach Eva Jeler door Thomas Groenevelt.

Deze keer een artikel met inzichten en tips om meisjes bij sport en bewegen te behouden. Bij 4-11-jarigen is er geen verschil in sportdeelname tussen jongens en meisjes. Vanaf 12 jaar neemt de relatieve sportdeelname van meisjes t.o.v. jongens af. Welke inzichten zijn hierover bekend en hoe kunnen we deze toepassen in onze sport, waar de deelname van meisjes sowieso laag is?

Lees hier het hele artikel

Foto: Facebook Ping Pong Alkmaar

Ping Pong Alkmaar is een club die actief aan de slag is gegaan met de doelgroep meisjes. Zij ontvingen vorig jaar dan ook een stimuleringsbijdrage van de NTTB en ITTF op Wereld Tafeltennisdag