De uitreiking van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs vond dinsdag 12 mei plaats. Kantinebaas viel daarbij in de prijzen! Kantinebaas is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB), de Nederlandse Darts Bond (NDB) en digitaal sportmarketingbureau Sportunity.

Enorm verrast waren alle betrokkenen van de genomineerde initiatieven toen zij vanmiddag van Bibian Mentel, voorzitter van het jurycomité, te horen kregen dat er niet één, maar vier initiatieven tot winnaar bekroond werden. Vanwege de huidige, onzekere coronasituatie en vier enorm goede initiatieven kwam de organisatie van de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs tot dit besluit. De totale prijzenpot wordt onder de vier initiatieven (Kantinebaas, Meet-n-Move, de Onbeperkte Elfstedentocht en het Danspaleis) verdeeld en zij ontvangen ieder een cheque ter waarde van € 16.250, -.

Niels Schut, directeur Sportunity: “Deze prijs is in het leven geroepen om initiatieven te steunen die letterlijk mensen in beweging brengen met het doel Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken. Wij als Sportunity dragen deze missie volledig uit en dan is het geweldig als je samen met de drie sportbonden deze waardering daarvoor krijgt! Hier gaan we dan ook zeker mee door!”.

Uitreiking in videocall
In verband met de coronacrisis kon de uitreiking niet plaatsvinden in het Olympisch Stadion in Amsterdam, zoals eigenlijk de bedoeling was. De Nederlandse Loterij en de juryleden waren vastberaden om de prijs toch uit te reiken, dus werd er gekozen voor een videocall. De vier genomineerde initiatieven, gekozen uit een totaal van ruim 30 andere initiatieven, kwamen allemaal aan het woord. De jury werd gevormd door voorzitter Bibian Mentel, Hedy d’Ancona, Hugo Borst, Marjan Olfers, en Pieter van den Hoogenband. Laatstgenoemde gaf aan enorm onder de indruk te zijn van de creativiteit van de verschillende sportbonden die betrokken zijn bij het Kantinebaas platform: “Zelf heb ik ook regelmatig een potje gedaan. Iedere topprestatie is een teamprestatie. In goede teams moet je elkaar steunen en elkaar helpen. Kantinebaas is een fantastisch initiatief om de balans tussen presteren en plezier te creëren op de werkvloer”.

 Kantinebaas is een fantastisch initiatief om de balans tussen presteren en plezier te creëren op de werkvloer – Pieter van den Hoogenband

Nóg meer werkvloeren in beweging
 “We zijn zo ongelooflijk blij!”, vertelt Willem La Riviere (directeur KNBB). “Voor onszelf als Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), maar ook voor de NTTB, de NDB én voor Sportunity. Het is fijn als een innovatief idee als Kantinebaas met belangrijke maatschappelijke componenten op zo’n grote waardering kan rekenen! De jury heeft dit jaar naar onze mening een geweldige oplossing gevonden door alle vier de prachtige initiatieven gedeeld te laten winnen, iets wat ook echt past in de huidige tijd waar we het met elkaar moeten doen. Dat we nu met Kantinebaas hebben gewonnen, stemt ons ongelooflijk trots. Dank hiervoor aan de Nederlandse Loterij, en voor de bijbehorende cheque van €16.250, -. Deze komt heel erg van pas bij de verdere uitrol van Kantinebaas door Nederland, en bij de digitale doorontwikkeling”.

Meer bedrijven in beweging
De sportbonden en Sportunity zullen de cheque gebruiken om nog meer bedrijven in beweging te brengen. Zo zijn ze bijvoorbeeld van plan om een Kantinebaas Eindevent te organiseren, waarbij de meest fanatieke Kantinebazen op de Nederlandse werkvloeren het tegen elkaar op zullen nemen. Paul Engelbertink, directeur van de NDB: “Wij zijn enorm trots. Niet alleen op de prachtige prijs, maar ook op de unieke samenwerking met de NTTB, KNBB en Sportunity. Dankzij de Nederlandse Loterij kunnen we nog meer werknemers en werkgevers stimuleren om uit de bureaustoel te komen. Gezonde en vitale werknemers zijn tenslotte de motor van een succesvol bedrijf”.

Dennis Rijnbeek (NTTB) ziet nieuwe kansen om als sportbond meer pingpongers op kantoren te bereiken: “Deze prijs is een nieuwe steun in de rug voor de ontwikkeling van onze producten voor de pingpongers. In deze bijzondere tijden zien we veel mensen die onze sport (her-)ontdekken en met onze apps maken we dat nog leuker!”.

Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een investering van ruim €173 miljoen.

 

Bekijk de website Kantinebaas.club