Het goede nieuws voor Britt Eerland en tafeltennisland Nederland is eindelijk daar. Britt Eerland gaat definitief naar de Olympische Spelen 2021 van Tokio!

Archief foto Britt Eerland

Britt Eerland en de Nederlandse Tafeltennisbond vernamen vrijdag 23 april het goede nieuws van NOC*NSF. Haar welverdiende ticket voor Tokio is nu echt definitief binnen! Britt, nummer 28 van de wereldranglijst, had zich al gekwalificeerd via een kwalificatietoernooi, maar moest nog groen licht krijgen van NOC*NSF, dat aanvullende eisen stelde.

Hard voor gewerkt
“Er valt een last van mijn schouders, ik ben echt super blij”, vertelt een opgewekte Britt vanuit Duitsland, waar ze is voor competitie-tafeltennis met haar club. Ik heb er super hard voor gewerkt om dit te bereiken en ik ben heel blij dat NOC*NSF met goed nieuws kwam. “Ik heb lang moeten wachten en dat gaf me wat stress, maar die last is nu van mijn schouders gevallen.”

‘Heb laten zien wat ik kan’
Waarom denkt Britt dat NOC*NSF haar toestemming heeft gegeven? “Nou, door corona is het wel heel moeilijk om mijn huidige ranking te verbeteren met al die regels die steeds veranderen. Bovendien heb ik laten zien waar ik toe toe in staat ben: ik heb de Champions League gewonnen met mijn club, ben tweede op de Top 16 geworden en heb gepresteerd op de kwalificatietoernooien. Dat heeft NOC*NSF ook meegenomen. Ik ga nu even genieten en feestvieren en daarna begin ik met de voorbereiding op Tokio: ik kan niet wachten. Ik ga daar vlammen en laten zien wat ik in huis heb!”

Wachten is voorbij
Nederlands beste tafeltennisster van dit moment kwalificeerde zich in maart al voor de Olympische Spelen door glansrijk het kwalificatietoernooi in Doha te winnen en ze werd daarna in de wachtkamer gezet door NOC*NSF. Dat stelt aanvullende eisen op basis van de wereldranglijst en dus moest Britt hopen op goed nieuws. In een video van de NOS werd toen ook al duidelijk dat de route naar Tokio niet makkelijk was. Chef de Mission Pieter van den Hoogenband maakte zich al eerder hard voor Britt Eerland: hij noemde haar ‘het geheime wapen’ van TeamNL en liet bij het programma Beau op 14 april al weten dat de kansen op deelname aan de Spelen voor Britt alsmaar toenamen.

Tweede Olympische Spelen voor Britt
Die periode van wachten is dus nu eindelijk voorbij. We zien Britt terug in Japan, waar de Olympische Spelen plaatsvinden van 23 juli tot en met 8 augustus! Eerder deed Britt Eerland al mee aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Uiteraard zitten we komende zomer met heel tafeltennissend Nederland en alle andere TeamNL-fans voor de buis om haar aan te moedigen!